Trenutno čitaš
Intervju: Christian Monique čuveni producent iz Italije

Intervju: Christian Monique čuveni producent iz Italije

Christian Monique

Christian Monique producent i DJ iz Venecije (Italija) bavi se DJ-ingom preko 10 godina. Najveći uticaj na njegov rad imaju: Hernan Cattaneo, Nick Warren, Sasha, John Digweed i Marcelo Vasami. Njegova produkcija sadrži kombinaciju progressive house, dark progressive i progressive trance žanra. 2018. godine Christian je nastupio na velikom događaju u svom gradu pod nazivom ‘’Notte Bianca’’. Iste godine, prvi put je nastupao u Budimpešti (Mađarska) u klubu Akvarium sa Guy Mantzur-om. Njegovu muziku puštaju sjajni umetnici kao što su: Nick Warren, Hernan Cattaneo, Solarstone, Gai Barone, Fernando Ferreyra, Chicane, John Cosani i mnogi drugi. Christian je domaćin u dve radio emisije. Svakog trećeg petka emituje se ‘’Seventeen’’ na Frisky radiju, a svake četvrte subote u mesecu, ‘’Upside Down’’ se emituje na radiju Progressive Beats. Imali smo priliku da slušamo Christiana u mix-u koji je pripremio za naš Podcast Progressive Tales, u oktobru prošle godine.

 

 

Možete li nam za početak reći nešto više o tome šta Vas je navelo da svoj život posvetite karijeri u elektronskoj muzici? Kakav je bio Vaš početak?

Strast prema muzici potekla je od mog oca i starijeg brata. Kada sam imao 8 godina, moj stariji brat je kupio dva gramofona “Technics“ sa miksetom i ja sam sam naučio kako da sve koristim dok je on bio na poslu.

 

S obzirom da ste dosta posvećeni produkciji, zapravo veći deo svog vremena provodite u studiju, u čemu najviše pronalazite inspiraciju za nove trake?

Nigde ne tražim inspiraciju. Jednostavno ideje i zvukovi dolaze iz flowa koji imam u tom momentu.

 

Izdavali ste na mnogim etiketama kao što su: Bonzai Progressive, Black Hole Recordings, Balkan Connection, Stellar Fountain, itd. Koja je bila Vaša traka koja se najviše probila?

Ako mogu da budem iskren, ne znam jer za mene sve moje trake imaju istu vrednost. Ne pratim nivo uspeha mojih traka.

 

Pored muzike, da li imate neki hobi ili nešto što volite da radite u slobodno vreme, kada pravite pauzu u produciranju?

Nažalost, muzička produkcija je moj glavni hobi a ne moj posao (iako bih to voleo). Imam normalan posao od osam sati, a kada dođem kući svoje slobodno vreme posvetim muzici. Ponekad volim da odmorim od produciranja tako što odem na pecanje ili igram video igre.

 

Koliko je u današnje vreme teško edukovati mlade o muzici? Koliko je to važno?

Veoma je teško obrazovati mlade generacije današnjice jer je nažalost komercijalna muzika ta koja se najviše sluša svuda.

 

Da li ste imali prilike da čujete nešto o Srbiji, DJ-evima I klupskoj sceni ovde?

Znam Nikolu Drumski. Možda znam i druge DJ-eve ali ne znam da su I oni iz Srbije. Hahaha

 

Za kraj, Vaših top 4 traka za 2020. godinu su…?

Kay-D – Choose life (Montw remix) – Droid9

Čitaj još

Amir Telem – Break of dawn (Gabriel Carminatti remix) – Stellar Fountain

Supacooks – Circum (Subandrio remix) – Kitchen Recordings

Agustin Pietrocola – Black & White (Original mix) – 3rd Avenue

 

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
8
NAH
0
OK
2
WOW
0

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak