Trenutno čitaš
Simos Tagias: Ako volite ono što radite, uspeh će sam po sebi doći

Simos Tagias: Ako volite ono što radite, uspeh će sam po sebi doći

Simos Tagias je rođen i odrastao u gradu Serres, koji se nalazi na severu Grčke, iskusio je haus muziku i ritmove sredinom 90-ih. Njegova strast prema muzici dovela ga je do toga da izvodi svoje prve mikseve kao DJ nastupima na privatnim i underground žurkama.

Njegova ljubav prema muzici se proširila dok je radio na svojim prvim studijskim projektima ranih ’10-ih, brzo privlačeći interesovanje izdavača kao što su Change Audio, Modu & Lynx Rec u ’12-’13, sve do danas sa velikom količinom najnovijih – top notch – izdanja za etikete Particles, Suffused Music, Mistique, System, Dopamine & Movement Recordings, dobijajući veliku podršku od izvođača poput Hernana Cattanea, Nicka Warrena, Cid Inca, Marcela Vasamija, Stas Drivea, Silindera i još mnogo drugih!

Delio je stejdž sa velikim artistima iz celog sveta, uključujući Guy J-a, Moshica, Luisa Juniora, Scotty-a A, Navara, Estroea i mnoge druge, na glavnim događajima i mestima na severu, kao što su Movement events @ Block33 (Solun), takođe kao Blok festival (Kavala) itd.

Danas, Simos je zauzet radom na ograničenim i dobro fokusiranim studijskim projektima, sa mnogo iznenađujućih vesti koje će se videti i čuti u bliskoj budućnosti. 

 

 

Zdravo Simos, hvala što ste odvojili vreme da odgovorite na naša pitanja, drago nam je što Vas imamo ovde. Kako ste?

Dobro sam, hvala vam puno na ovom intervjuu i što ste me primili u vašu predivnu porodicu.

 

Hajde da se krenemo od početka Vaše karijere, za one koji možda ne znaju, recite nam nešto malo više o svom prvom kontaktu sa elektronskom muzikom? Kada ste odlučili da postanete DJ?

Otkrio sam svet elektronske muzike sa 13 godina, kada sam kupio svoj prvi CD, od tog trenutka sam znao da želim da postanem DJ. Moji prvi koraci bili su kada sam puštao muziku na srednjoškolskim zabavama i u barovima u svom rodnom gradu.

 

Recite nam nešto o odrastanju i životu u Grčkoj, kako je to uticalo na Vaš muzički ukus i muziku koju stvarate?

Živeti u zemlji kao što je Grčka, sa tako velikim muzičkim nasleđem, od davnina do danas, uticalo je, mislim, ne samo na mene već i na ceo svet, i nastavlja to da čini. Privilegija je slušati i biti pod uticajem umetnika kao što su Vangelis, Yannis, Theodorakis i Chatzidakis, oni su promenili moju muzičku teoriju i veoma sam im zahvalan.

 

 

Kada ste prvi put počeli da producirate i da li Vam je trebalo puno vremena da pronađete svoj ritam?

Od moje prve muzičke produkcije 2010. godine, uvek sam znao da je stil koji želim da sledim progressive, i pored usavršavanja i eksperimentisanja, svoj ritam sam konačno pronašao 7 godina kasnije. Trebalo mi je malo više vremena, ali vredelo je.

 

Pređimo sada na tehničku stranu, koji je Vaš omiljeni savet ili trik koji koristite u studiju? Postoji li nešto što uvek radite?

Mislim da nemam nikakav konkretan savet ili trik da podelim, samo obraćam pažnju na miksovanje tako što kompresujem i izjednačavam sve u traci. Konačan rezultat je sve što je važno.

 

Da li uživate u procesu remiksa na način koji se razlikuje od rada na sopstvenoj produkciji?

Razmena misli je uvek od pomoći u našem životu, isto je i u muzici. Remiksovati na drugačiji način od onog na koji neko radi je veoma prijatno jer volim da eksperimentišem na novim stvarima u cilju poboljšanja i uvek sam otvoren za ovo.

 

 

Hajde da pričamo o klupskoj sceni u Grčkoj, kada se elektronska muzika pojavila tamo i kako se razvijala tokom godina?

Scena u Grčkoj je počela početkom 90-ih ilegalnim žurkama u magacinima, nekoliko godina kasnije otvaraju se prvi klubovi u kojima su gostovali poznati di-džejevi, i elektronska muzika je postala popularna ljudima. Mnogi grčki di-džejevi i producenti su pomogli u tome i konačno su 2000. godine svuda u Grčkoj postojali klubovi i barovi koji su puštali samo elektronsku muziku. Danas se nastavlja sa velikim festivalima i događajima i mnogi novi talentovani producenti pristižu na scenu. Nadam se da to nikada neće prestati.

 

Koliko često nastupate u svojoj zemlji?

Nažalost, u poslednje 2 godine zbog trenutne situacije ne nastupam jer je svaki događaj bio otkazan u tom periodu, ali pokušavam da budem optimista čekajući, kao i mnogi drugi u svetu, da se konačno vratim u normalu.

 

Čitaj još

 

Muzički žanrovi se neprestano razvijaju. Kako uopšte zamišljate budućnost elektronske muzike? Šta mislite kako će se razvijati progressive house?

Svake druge godine rađa se novi žanr elektronske muzike, to može biti melodični tehno ili melodični haus, ali ne može mnogo ljudi da razume razliku. Budućnost će biti ista kao sada, novi producenti, novi žanrovi. Progressive house možda trenutno nije u vrhu, ali sam siguran da će ponovo biti prilagođen novim potrebama i trendovima, daćemo sve od sebe.

 

Internet je omogućio artistima da pronađu obožavaoce sa raznih krajeva sveta – da li postoje mesta koja su Vas iznenadila?

Internet se pokazao kao veoma koristan, uglavnom za reklamiranje vašeg rada, tako da sve više i više fanova može da vas sluša i prati jer je danas to tako lako učiniti. Nisam mogao da zamislim da će na našoj sceni biti toliko fanova iz zemalja poput Indije i Šri Lanke, što me je prijatno iznenadilo.

 

Šta biste savetovali mladim artistima koji tek doživljavaju prvi ukus “uspeha“ na sceni? Kako održati zdrav razum u ovom vremenu?

Jedini savet koji mogu da im dam je da budu strpljivi jer muzička produkcija ima uspone i padove. Nemojte biti razočarani u slučaju da vam dobar lejbl nikada ne odgovori, nastavite da radite na svojim projektima u cilju poboljšanja. Potrebno je mnogo vremena, ali ako volite ono što radite, uspeh će sam po sebi doći.

 

 

Pored di-džejinga i produkcije, šta volite da radite u slobodno vreme?

Volim da budem u blizini prirode, uzgajam masline, možda zvuči čudno, ali to me inspiriše.

 

Koje su neke stvari kojima se lično i profesionalno radujete do kraja 2021. godine?

Lično, voleo bih da se konačno vratimo u normalu, da putujemo bez ograničenja i da uživamo na žurkama. Profesionalno, da imamo snage i inspiracije za više dobre muzike.

 

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
0
NAH
0
OK
0
WOW
1

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak