Trenutno čitaš
Intervju: Audiostorm

Intervju: Audiostorm

Od ranog detinjstva u Podgorici, Crna Gora, Ognjen je bio fasciniran muzikom, uživao je u njegovoj energiji i lepoti, i u odredjenom trenutku odlučio je da sledi karijeru u elektronskoj muzici. Brzo je shvatio da mora da apsorbuje što više različitih žanrova muzike i bio je opčinjen bendovima poput Pink Floyd-a, David Bovie-a, Joy Division-a, The Doors-a, The Cure-a, Phil Collins-a, Sting-a, Simply Red-a, Depeche Mode-a, Stone Roses-a, Pet Shop Boys-a, Kraftwerk-a, Vangelis-a, Jean Mishel Jarre-a, Mike Oldfield-a, navodeći samo nekoliko.

Početkom 90-ih, kada je grunge rock preuzeo popularni moderni zvuk, AudioStorm je skrenuo pažnju na pionirske elektronske bendove izviruće underground dance scene, naročito na muziku koja je dolazila iz Goe u Indiji. Psy Trance, kako je bio poznat, bio je za AudioStorm-a raznovrstan, avanturistički spoj istočne i zapadne kulture, kao I novih i starijih zvukova. Slušanje ove muzike, inspirisalo ga je da počne da istražuje modernije zvukove DJ-eva kao što su: Hernan Cattaneo, Nick Warren, Circulation, Deep Dish, Silicone Soul, Darren Emerson, John Digweed, Sasha, Pete Tong, Danny Howels, Satoshie Thomy, Sander Kleinenberg, Dave Seaman, Terry Lee Brown Jr, Terry Francis, Anthony Pappa i mnogi drugi umetnici.

Kao svoje interesovanje za ekipu elektronske muzike, AudioStorm je počeo da pravi sopstvene numere koje podržavaju mnogi uzori njegovog detinjstva. Sada objavljuje izdanja na više etiketa od moćne Particles, Balkan Connection, System, Baroque, Mystique Music i Polytechnic, I mnoge druge. Takođe ima raznovrstan spektar izdanja, od Progressive House-a i Techna do Chill-Out i Indie Dance. To jasno ukazuje na talent producenta koji ne dopušta da žanrovske granice ometaju njegovu muzičku viziju!

 

 

Zdravo Ognjene. Hvala Vam puno na izdvojenom vremenu za ovaj razgovor. Kako gledate na situaciju koja nas je zadesila u proteklih nekoliko meseci?

Kako bi se moglo gledati na situaciju koja je napravila od planete jedan zatvor pun nepovjerenja, straha i neizvjesnosti. Bio prirodan ili ne, ovaj virus je globalni problem. Mislim da više ništa neće biti isto nakon njega. Promijenili su se paterni i norme ponašanja, ali na gore. Iskreno, nemam optimistički pogled na budućnost, da budem iskren.

 

Da li biste mogli da nam približite ukratko Vaše početke u elektronskoj muzici?

Pa to bi bio jako dug odgovor, možda napišem poseban tekst?

 

2010. godine ste počeli da izdajete muziku, I do sada su Vaše trake izdate za više poznatih etiketa kao što su: Balkan Connection, Particles, Mystique Music, itd. Koja Vaša traka je napravila najveći uspeh do sada?

Pa morao bih biti subjektivan na ovom pitanju, to neka publika da odgovor. Što se mene intimno tiče, meni najbliža srcu I navjerovatnije traka koja je napravila najveći uspjeh je definitivno ‘’Karma’’. Puštali su je Hernan, Nick, Guy J, Max Graham, Daren Epsilon, Marcelo Vasami, i mnogi drugi mjesecima. Međutim, meni lično su takođe veliki favoriti ‘’Inner Eye’’ (koja je možda najbolja traka koju sam napravio) koju su takođe vrtjeli Digweed, Cattaneo i Warren, te odmah iza njih je ‘’Old Caffe’’ koja je izašla na Sudbeatovoj kompilaciji koju su miksali Loniya i Grazziano Raffa.

 

 

U jednom od Vaših intervjua spomenuli ste da su neke od Vaših numera završile u nemačkim I britanskim dokumentarcima. Možete li nam reći kako je do toga došlo I koji dokumentarci su u pitanju?

Da, to je jedna lijepa stvar koja mi se desila 2015. godine kada je izašla moja kompozicija u malo drugačijem fazonu, nekom downtempu po imenu ‘’Big Picture’’. Završila je u Britanskom dokumentarcu koji se bavio značajem očuvanja zelenih površina. Druga traka je ‘’Breakpoint’’ koja je završila u kratkometražnom filmu Njemačkog autora ali nažalost sve mi je to nestalo (zaboravio sam imena filmova) u fajlovima koje sam izgubio prošle godine u hakerskom incidentu. Takođe valja napomenuti, da moja traka ‘’The Renaissance sound of Podgorica’’ će biti muzički segment u Crnogorskom igranom filmu o životu Podgoričanina i njegove djevojke, mog prijatelja Mladena Ivanovića.

 

Nastupali ste sa mnogim zvezdama elektronske muzičke scene poput: Hernan Cattaneo-a, Guy J-a, Nick Muir-a, Darin Epsilon-a I mnogim drugima. Da li postoji neki nastup koji biste izdvojili kao jedan od značajnijih za Vas I Vašu karijeru?

Ima ih više a izdvojio bih 3: EXIT Dance Arena, Magacin DEPO Beograd sa Hernanom i prošle godine nastup sa Nick Warrenom na predivnoj lokaciji velike plaže. Takođe, posebno emotivan i drag, nastup na Kalemegdanu u okviru organizacije Deviant Deep Sound i zatvaranje predivne noći sa Migazzom, Epsilonom i Muirom.

 

 

Prošle godine ste objavili svoje 200.izdanje u karijeri, EP pod nazivom ‘’The Resurrection’’.Kako je izgledao taj trenutak za Vas kada ste saznali za to?

Sve je ispalo totalno spontano, na taj način sam saznao da je Vaskrsnuće zapravo moje jubilarno dvestoto izdanje! Jako sam ponosan na tu činjenicu, jer tu ima izuzetno dobrih izdanja, na velikim lejblovima i podržana su od velikih svjetskih faca. To mi je samo nagrada za trud sa jedne emotivne strane ali i odgovornost da nastavim da radim još bolje!

 

U Vašoj oblasti sigurno ste svesni promena muzičkih trendova u poslednjih deset godina. Kako danas vidite trenutnu scenu, za razliku od pre decenije?

Trendovi su stvar kreiranja politike sa najviših instanci. Dakle, to je van domašaja ne samo običnog slušalaca/konzumenta,već I ostalih ljudskih faktora u tom gigantskom krugu zabave koji donosi ogroman profit. Međutim, imamo sreću, makar mi koji posebno volimo progresiv, da dvojica glavnih stožera cijelog pokreta ove dve decenije unazad nisu promijenili taj glavni kurs,(što je redovan slučaj u drugim žanrovima) te su ga održali na radost svih pravih zaljubljenika. Možemo im na tome biti zahvalni i da poželimo da još dugo potraju.

 

Da li možete da nam navedete tri glavna problema današnje muzičke scene?

Neiskrenost, ljubomora, neprofesionalizam.

Čitaj još

 

Kakvo je Vaše mišljenje o zajednici Progresivna Suza?

Jako pozitivno naravno. Jedna skupina istinskih zaljubljenika u ovu muziku, bez poslednjih namjera, svako sa svojom pričom, neobičnom i zanimljivom kako je došlo do te velike ljubavi prema ovoj muzici. Pa i sam sam takav, drago mi je da sam učestovao u stvaranju te male komune koja raste svakim danom. Imam samo jednu poruku za sve članove – malo više supporta za domaće artiste, kojih zaista imamo i koji zaslužuju podršku od domaće publike jer rade predano, kvalitetno i sa ljubavlju.

 

Tri ključne reči koje opisuju Vaš rad?

Ljubav, trud, upornost.

 

Šta možemo da očekujemo od Vas u narednom periodu? Da li možda radite na nekom novom muzičkom projektu?

U poslednjih dva mjeseca prosto nisam imao inspiraciju usled nekih događaja, a nadam se da ću početkom jeseni kao i svake godine dobiti neku novu kreativnu energiju. Mada imam desetak izdanja koje će izaći do kraja godine tako da keep you inform.

 

Za kraj, Vaše trenutne top 4 trake su…?

 Hvala još jednom na razgovoru u ime zajednice Progresivna Suza.

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
7
NAH
0
OK
3
WOW
0

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak