https://soundcloud.com/luciano-scheffer/luciano-scheffer-antares-original_mix-warung-records-va-solitud-2
Trenutno čitaš
Luciano Scheffer: DJ ima odgovornost da publici prenese kvalitetnu muziku

Luciano Scheffer: DJ ima odgovornost da publici prenese kvalitetnu muziku

https://soundcloud.com/luciano-scheffer/luciano-scheffer-antares-original_mix-warung-records-va-solitud-2

Luciano Scheffer , DJ i producent, rođen u Brazilu, sa stilom koji varira između progressive house-a i tehna, uvek sa hipnotičkim zvucima i dubokom atmosferom. Nastupao je na nekoliko većih žurki i u klubovima poput Cercle Brazil, D.Edge, After Derrete, Dedge Festival, Elleven (SP), River Club (Crna Gora/RS) i delio je scenu sa Nickom Warrenom, Artbatom, Alexom Niggemanom.

Objavio je trake za izdavačke kuće poput Onedotsixtwo, Visceral, Balkan Connection, Or Two Strangers, Balkan Connection South America, Clubsonica Records, Wizarding Wolf, Strangers Beats, Transensations Records, Stellar Fountain, Electronic Tree, Suffused Music, BC2, Massive Harmony Records, Just Movement, PHW Elements, Droid9, Nube Music Records, Zephyr Music, Consapevole Recordings, 3xA Music, Sever Records, Varona Label.

Podržavaju ga Hernan Cattaneo, Nick Warren, Marcelo Vasami, Tony McGuinness (Above & Beyond), DJ Ogawa, Aly & Fila, Airwave, Rubem de Ronde, Fernando Ferreyra, Frangellico, Mariano Melino, Nicolas Petracca, Guhus, Lucas Rossi, Alec Araujo, Goraieb, Gui Milani i drugi!

Radio Proton svakog meseca emituje njegov podcast „Profile“ , a takođe je i jedan od osnivača projekta Inprogress!

 

 

Voleli bismo da započnemo ovaj razgovor od početka tvoje karijere. Možeš li nam reći nešto o tome kako si uplovio u svet elektronske muzike?

Zdravo moji prijatelji iz Progresivne Suze, hvala vam puno na prilici da govorim o svojoj karijeri!
Kao DJ, u ovome sam 10 godina, a kao producent malo. Moja prva produkcija objavljena je 2014. godine. Moj veliki muzički uzor je Jean Michel Jarre, volim njegov stil!

 

Koja je prva stvar koju si sebi kupio kada si počeo da zarađuješ kao DJ?

Dobro pitanje, sećam se da sam sa prijateljima organizovao odlično roštiljanje! lol

 

Ti si iz Brazila, možeš li nam opisati kakva je lokalna muzička scena i ko se ističe po pitanju događaja, izvođača ili di-džejeva?

Ovde u Brazilu PH scena je brzo rasla, ali kada se desila pandemija stvari su postale loše. Brazilski di-džejevi i ph producenti ovde u Brazilu kojima se divim su Gui Milani, Rigooni, Andre Moret, Yudi Watanabe, Tonaco, Gorkiz, Kaito Aman… Klub koji nas je uvek podržavao je D-EDGE Club. To je jedan od najvažnijih klubova na svetu.

 

 

Koliko često nastupaš u svom rodnom gradu?

Pre pandemije sam nastupao skoro svakog vikenda.

 

Sa tako velikim pristupom muzici i DJ setovima u današnje vreme, da li misliš da je ovo izazov za di-džejeve da ponude nešto više i pomere granice dalje?

Apsolutno! DJ uvek treba da pokuša da razvije svoju tehniku i repertoar. Nalazimo se u periodu velike kreativnosti, svaki dan se pojavljuje novi talenat koji producira dobru muziku. Imamo odgovornost da publici donesemo kvalitetnu muziku!

 

Koliko je danas teško obrazovati mlade generacije o muzici? Koliko je to važno?

Veoma je važno jer na ovaj način scena ostaje sveža i pripremljena. Odgovornost di-džeja je da pokaže kvalitetnu, dobru muziku koju ljudi ne poznaju, muziku koja dodiruje duše ljudi!

 

Hajde da pričamo o tvom podkastu “Profile“ koji emituje radio Proton svakog meseca. Šta je za tebe važno da sadrži svaka epizoda?

Sve epizode sadrže moj lični pečat! „Profile“ je moj način da delim svetske trake koje me inspirišu, svakog meseca.

 

S obzirom da si veoma posvećen produkciji, gde pronalaziš inspiraciju za nove trake i šta želiš da poručiš ljudima kroz svoja izdanja?

Svaka traka ima priču. Što se remiksa tiče, pokušavam da poštujem originalnu priču producenta i da dodam neki lični stil. Original zavisi od mog trenutnog raspoloženja. Pandemija je za mene bila veoma produktivna tako da ću objaviti neke originalne trake.

 

Izdao si trake za mnoge izdavačke kuće kao što su: Balkan Connection, Clubsonica, Or Two Strangers, Massive Harmony i mnoge druge. Koja tvoja traka je najbolje prošla?

Pandemija mi je omogućila da napravim neke originalne trake koje će uskoro biti objavljene. Neke su srećnije, neke su introspektivne. Ali sve ove trake su odraz ovog ringišpil osećanja koja živimo. Numeru koju bih želeo da istaknem je “Antares“, koju je objavljena na lejblu „Warung Records“.

Čitaj još

 

 

Za ljubitelje tehnologije, koji sada čitaju, koji su tvoji omiljeni delovi muzičke opreme i postoji li nešto novo što bi želeo da isprobaš?

Moja podrazumevana oprema za nastupe je Pioneer set. To je oprema sa kojom se osećam najugodnije. Želim da isprobam nove modele kompanije Denon, čini se da imaju nekoliko zanimljivih karakteristika, među njima i Dvoslojna reprodukcija.

 

Prošle godine bio si deo našeg live streama “Goodbye 2020 presented by Progresivna Suza“. Kakav je za tebe bio taj doživljaj online eventa, upoznavanja sa našim timom? Da li si osetio da dobijaš jaču vezu sa srpskom publikom, koja je fantastično reagovala na tvoj set?

Bila mi je čast i zadovoljstvo biti deo ovog događaja! Bio sam veoma srećan na ovom pozivu. Znam da su Srbi strastveni prema muzici i pokušao sam da prenesem tu strast na set, da sa puno energije započnemo 2021. godinu!

 

 

Šta Luciano Scheffer voli da radi van muzike? Druga interesovanja ili aktivnosti?

Tokom pandemije započeo sam novi hobi, da sakupljam i igram društvene igre sa suprugom! Ostavljam 2 predloga: Lost ruins of Arnak i Barrage. Odlične društvene igre!

 

Još jednom hvala na ovom razgovaru. Možemo li završiti tako što ćemo te zamoliti da podeliš neke uzbudljive predstojeće planove/aktivnosti?

Cenim ovu priliku, zadovoljstvo je razgovarati sa srpskim prijateljima. Znam da je to veoma zahtevna publika i veoma sam srećan što sam mogao da podelim nešto o sebi sa vama!
O sledećim planovima, imam svoju traku „Antares“ koja je već u prodaji na Beatportu. Takođe imam još 2 originalne pesme za lejbl „Hope Recordings“ Nicka Warrena, ali još nema datuma objavljivanja.
Svim prijateljima želim da ostanu na sigurnom i sa dobrom energijom!

Veliki zagrljaj svima!
LS

 

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
1
NAH
0
OK
0
WOW
0

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak