Trenutno čitaš
Intervju: Mauro Augugliaro

Intervju: Mauro Augugliaro

Maruo Augugliaro je Argentinski DJ i producent, sa trenutnim prebivalištem u Kordobi. Sa 13 godina počeo je da uči različite muzičke instrumente, razvijajući interesovanje za muziku I njene produkte. Njegov stil se uvek razlikuje u mnogim žanrovima, poput progressive house-a i melodic house-a. Njegova produkcija objavljena je na glavnim etiketama poput: Hernanove Sudbeat, Or Two Strangers, Stellar Fountain i Balkan Connection. Kao DJ imao je priliku da deli binu sa DJ-evima poput Miss Melere, Analog Jungs, Juan Deminicis I Sebastian Busto-om.

 

Zdravo Mauro, veliko hvala na izdvojenom vremenu za razgovor sa nama za Progresivnu Suzu.

Kako si I kako je Covid-19 uticao na tvoj svakodnevni život, muzičku produkciju I uopšte na inspiraciju za stvaranje nove muzike?

Zdravo prijatelji, kako ste? Hvala puno na pozivu! Trenutno pod panoramom covid-a moj život je zapravo postao malo mirniji, imam više vremena za izradu novih traka na kojima radim, s druge strane, inspiracija se ovih meseci razvijala, što mi je omogućilo da imam jasnije ideje kada stvaram muziku.

 

Odakle je proizašla tvoja ljubav prema muzici I koliko godina si imao kada si prvi put shvatio da želiš da radiš u muzičkoj industriji?

Moja ljubav prema muzici može se pratiti od perioda kada sam bio vrlo mlad, muzika me je uvek privlačila, sve vreme sam slušao nove pesme I bendove. U adolescenciji sam počeo da učim gitaru I privuklo me je da učim više nego obično, mislim da sam od tog trenutka znao to indirektno.

 

Reci nam nešto o odrastanju I životu u Argentini, kako je to uticalo na tvoj muzički ukus I muziku koju stvaraš?

Imam dobre uspomene na život u Argentini. To je vrlo strastveno društvo za sve što im se dopada, zato ovde postoji velika strast za muzikom bez obzira na to koji je žanr, od roka do elektronske muzike, i bez sumnje je uticala na ovaj put koji sam izabrao.

 

Da li misliš da zbog toga što si iz Argentine, ti daje određeni stil ili vibraciju koja se razlikuje od ostalih progressive-house producenata?

Bez sumnje mislim da ovde u Argentini već postoji označeni stil progressive house-a, iz njegovog zvuka I stila, ali dobra stvar je što ne postoji samo ovde već I u različitim delovima sveta možemo naći sjajne žanrovske producente I mislim da je to lepota produciranja, što nam omogućava da srušimo barijere.

 

Kakvo je trenutno stanje noćnog života tamo?

Ovde je noćni život zaustavljen u potpunosti na nekoliko meseci, I verujem da će se za sada tako nastaviti jer postoji veliki porast slučajeva Covid-a.

 

Napravimo osvrt na tvoju diskografiju, koje izdanje ili traka ima najviše uspomena za tebe?

Dobro pitanje! Mnoge trake koje sam objavio vraćaju mi lepe uspomene, ali mislim da mi je “Lost in a Silver Dream“ donela odlične uspomene, za sve ono što je tada značilo.

Da li postoji film za koji bi voleo da radiš muziku? I ako da, zbog čega?

Ne znam da li bih voleo da snimim filmsku muziku, možda bih učestvovao na određeni način. Na primer, voleo bih da vidim kako je Hans Zimmer komponovao “Time“ za film “Inception“. On je odličan kompozitor i producent, i pre svega velika inspiracija, volim sve što radi.

 

Mislim da mnogim umetnicima muzika omogućava da na neki način naprave prikaz svog ličnog univerzuma, svojih putovanja, životnih iskustava, itd. Da li je to nešto što važi i za tebe? Odakle dolazi inspiracija?

To je potpuno tačno, svako iskustvo koje proživimo je dobro ili loše, u mom slučaju inspiraciju pokušavam da dobijem iz onoga što vidim, iz iskustva kroz koja prolazim, uvek pokušavam da dam emotivni faktor svojoj muzici, mislim da je to veoma važno.

 

Nedavno si objavio svoj prvi samostalni EP za Antrimovu etiketu “Or Two Strangers“ pod naslovom “Paradigm“ i “Gravitation“, što je izazvalo mnogo pozitivnih komentara publike. Energične i emotivne u jednakoj meri, zaokružuju dve tvoje izvrsne produkcije. Možeš li nam reći nešto o ovim izdanjima i produkcijskom procesu koji stoji iza njih.

Puno vam hvala na ovim rečima! “Paradigm“ i “Gravitation“ su se pojavile pre izvesnog vremena, prvo čega se sećam u vezi sa “Paradigm-om“ bilo je da je imala vrlo brz proces. Bila je to jedna od onih traka koja se samo izgrađuje i mislim da su to najbolje ideje. S druge strane, “Gravitation“ je prelazna traka ali sa odličnom jačinom. Obe trake imaju prilično snažan melodičan load, i to je ono što najviše volim.

 

Čitaj još

Na čemu trenutno radiš ovih dana, bilo šta novo što bi obradovalo fanove?

Ovih dana nastavljam da radim na novim originalima. Uskoro izlazi remix koji sam uradio za Balkan Connection i nadam se da ću ga uskoro podeliti sa svima.

 

Da li možda imaš poruku za publiku u Srbiji ili o mix-u koji ćemo slušati u ovonedeljnom Progressive Tales podcastu?

Ako nešto volim o Srbiji, to je što vidim toliko strasti i energije koju daju muzici, to me podseća na mnoge žurke ovde, voleo bih da jednog dana uživo vidim njihovu energiju! Što se tiče mix-a koji sam pripremio, biće nešto sa puno groove-a tako da možete plesati i uživati u njemu! Nadam se da će vam se dopasti.

 

Za kraj, tvoje trenutne top 4 trake su…?

Trenutno, ako bih morao da izaberem 4, to bi bile ove:

 

Još jednom, hvala ti puno na ovom razgovoru.

Čuvaj se, pozdrav!

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
1
NAH
0
OK
0
WOW
0

© 2023 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak