Trenutno čitaš
Suza x Bistro Funk pres. Progressive & Grill session u klubu Discont 06. avgusta u Novom Sadu

Suza x Bistro Funk pres. Progressive & Grill session u klubu Discont 06. avgusta u Novom Sadu

Ekipa Progresivne Suze, 06. avgusta prvi put gostuje u klubu Discont na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu u saradnji sa zrenjaninskim Bistro Funk by Pepe.

Ukoliko želite da pobegnete od gradske gužve, na samo desetak minuta vožnje od grada nalazi se ovaj sjajan klub u kome možete uživati u opuštenoj i prijatnoj atmosferi, kojoj će doprineti i dobro poznati domaći di-džejevi: Bokee, Jelly For The Babies i Lukai.

 

 

Pored odlične muzike, imaćete prilike da probate i izvanredne specijalitete Bistro Funk ekipe iz Zrenjanina.

Glavni kuvar koji će pripremati hranu na ovom događaju, Dušan Žarkov, profesionalni kuvar sa diplomom francuskog instituta Paul Bocuse iz Liona, posle 12 godina rada na različitim kontinentima i Novom Sadu, vratio se u rodni Zrenjanin i otvorio Le Gele ketering, koji se izdvaja po pripremi domaće hrane na moderniji način.

 


Jedan od razloga za ovo okupljanje, je i promocija prvog festivala Progresivne Suze u Turiji, koji će se održati 19. i 20. avgusta na salašu Tatić. Karte možete kupiti putem online platforme Cooltix, a za više informacija pratite oficijalni event.

Bojan Vićentijević Bokee, di-džej i producent, u vode elektronske muzike uplovio je krajem 90-tih, kao voditelj emisije „New Generation“ na radiju Top FM. U godinama koje su usledile pokreće nove emisije, „Club Expirience“ i „Groovilicius“ sa kolegom Dačom, na Venus radiju i formira organizaciju Kinetic Vibe. Krajem prve decenije 2000-tih, iz niza b2b setova sa Markom Vukovićem, na after party-jima, nastaje projekat SillyHeadz.

Bokee-jev muzički put obeležili su i brojni nastupi na festivalima i klupskim žurkama, uz poznate internacionalne zvezde kao što su Hernan Cattaneo, Nick Warren, Steve Lawler, John Digweed, James Zabiela, Marshall Jefferson, Chris Liebing, Lee Burrige, Patrice Baumel i mnogi drugi. Tokom 2016. godine, sa prijateljem iz Belgije je pokrenuo producentski projekat Monotique, pod kojim je objavio EP  „Surrender“.

 

Projekat Jelly For The Babies, koji je nastao 2007. godine, temelji se uglavnom na dubokim, melodičnim i melanholičnim zvukovima s puno vokala, pomešanim sa raznim žanrovima elektronske muzike. Više od 500 zvaničnih izdanja, originala i remiksa, saradnje sa velikim producentima i vokalistima postavili su čvrstu osnovu za ono što tek dolazi. Jelly uspešno vodi tri izdavačke kuće, The Purr Music, RINTH i One Of A Kind, dve radio emisije na Proton radiju, Deep Impact i RYNTH Exclusive podcaste, baveći se dizajnom, audio i video produkcijom.

Čitaj još

Pored nastupa u svojoj zemlji, njegov prvi međunarodni debi bio je u minhenskom klubu Neuraum, zatim turneje po Litvaniji, klupske zabave i festivali u Rimu, Parizu, Sarajevu, Tivtu, Dubrovniku, Amsterdamu. Nakon njegovog prvog pojavljivanja u Recycle Lounge-u u Amsterdamu, utisci su bili toliko dobri da je dobio priliku da organizuje zvanični Amsterdam Dance Event za jednu od tri izdavačke kuće kojima upravlja, One Of A Kind.

Lista izvođača koji podržavaju kako rad Jelly For The Babies, pa tako i njegovu izdavačku kuću raste iz dana u dan, a spisak čine imena poput Mendo, H.O.S.H., Hernan Cattaneo, John Digweed, Atish, Nick Warren, Eelke Kleijn, Way Out West, Mark Knight, Oliver Schories, Darin Epsilon i mnogi drugi.

 

 

Luka Ivanović Lukai svoj prvi kontakt sa elektronskom muzikom ostvario je kroz drum’n’bass, pod velikim uticajem britanske ekipe LTJ Bukem, Goldie, Big Bud. Tokom noći provedenih u klabingu, otkrio je moć techno i progressive zvuka, koji su imali snažan uticaj na formiranje njegovog muzičkog ukusa.

Svoje mesto za pultom pronašao je 2012. godine, kada je počeo da organizuje Belgrade Lounge žurke. Dve klupske sezone kasnije, Lukai je počeo da ubrzava i dobija česte bukinge, gde je puštao pored svetskih imena kao što su: Henry Saiz, Guy J, Cid Inc, Nick Warren, Dmitry Molosh, Petar Dundov, DJ Ruby i drugi. Danas ga možete zateći na žurkama Progresivne Suze, kao i za pultovima klubova kao što su Barutana, DOT, Half, 25th Bar i KPTM.

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
1
NAH
0
OK
0
WOW
0

© 2023 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak