Trenutno čitaš
Zankee Gulati: Početi iznova u velikom gradu je uvek teško

Zankee Gulati: Početi iznova u velikom gradu je uvek teško

Producent u usponu sa sve većom bazom obožavatelja, Zankee Gulati je poznati di-džej i promoter, koji naporno radi na tome da se nađe na čelu australijskog DJ zajedništva od 2011. godine.

Poreklom sa Tasmanije, iz glavnog grada Hobarta, nakon što se preselio u kosmopolitski Sidnej, odmah je postao poznat. Zadivljujući publiku svojim prepoznatljivim zvukom koji kombinuje širok spektar zvukova – od izuzetno hladnog dubokog i progresivnog house-a do živopisnog melodičnog tehna – njegova sposobnost da isporuči besprekorno upakovane setove, omogućila mu je niz nastupa u nekim od vodećih australijskih klubova i prostora za održavanje žurki. Nastupi na događajima u Sidneju koji uključuju: Return to Rio, SASH, Bootz’N’Catz, videli su Zankee-ja kako napredno stiče reputaciju na gradskoj andergraund dance sceni, nastupajući zajedno sa industrijskim ikonama među kojima su Guy J, Nick Warren, Yotto, Jody Wisternoff, Jeremy Olander, Henry Saiz, Dusky, Guy Mantzur, Ben Bomer, da spomenemo samo neke.

Rezime Zankee Gulati-ja kao promotera nije ništa manje impresivan. Bootz’N’Catz je eksplodirao u Sidnejskim klubovima sa nizom nastupa talenata DJ elite kao što su: Nick Warren, Hernan Cattaneo, Guy J, Marsh, Khen, Alex O’Rion, Yotto, Lane 8, Ben Bohmer, Jeremy Olander, Dosem, 16BL i mnogi drugi.

Uživajući u punom sjaju, obogaćujući svoj portfolio, Zankee je danas talenat koji se nalazi u timu sa najboljim izdavačkim kućama u industriji kao što su: The Soundgarden, Balance Music, PlattenBank, onedotsixtwo, Mango Alley, Clubsonica, Balkan Connection, Bonzai progressive, Particles, Soundteller, Stellar Fountain, Massive Harmony, Clinique, Bassic Records, itd.

 

 

Zdravo Zankee, drago nam je što si izdvojio vreme za ovaj razgovor sa nama.
Nedavno smo zakoračili u Novu godinu, pa hajde da napravimo kratki osvrt na prethodnu. Kakva je bila prošla godina za tebe, i možeš li da izdvojiš neke značajnije momente?

Pozdrav za prijatelje Suza zajednice, lepo je biti ovde i razgovarati sa vama. Prošla godina je izgledala kao novi početak nakon nekoliko godina Covid “gluposti“. Muzički je bilo neverovatno, pošto sam imao nekoliko zaista dobrih izdanja i saradnje sa mojim dobrim prijateljima i briljantnim producentima. Takođe sam posetio Amsterdam i nastupao na ADE-u što je bilo zaista dobro.

Kao promoter, bila je to prevelika godina za nas jer smo imali toliko događaja koji su bili odloženi, i onda su se konačno desili. Najveći događaji bili su gostovanje Guy J-a u aprilu i prvi Soundgarden event sa Hernanom i Nickom u decembru.

 

Hajde da upoznamo čitaoce sa tvojim početkom. Možeš li nam reći nešto o svom muzičkom putu i ​​koje je bilo jedno od tvojih prvih iskustava koje te je privuklo elektronskoj muzici?

Elektronska muzika je zaista ušla u moj život negde oko 2008/09. godine kada me je brat “upoznao“ sa Arminom Van Buurenom i Tiestom. Sećam se da sam slušao Tiestov album “Just Be“ u kolima i bio sam oduševljen euforičnim brejkdaunom i vokalima. Isto je i sa “Imagine“ Armina Van Buurena. Tako je zaista počela moja ljubav prema Trance-u i elektronskoj muzici uopšte.
Kakva su to vremena bila..

 

Reflections 2022 – Guy J, Marsh, Alex O’Rion and GMJ & Matter

 

Budući da si sa Tasmanije, kojim muzičkim uticajima si bio tamo izložen? Misliš li da te je to danas oblikovalo kao artista?

Hobart i Launceston na Tasmaniji su odigrali veliku ulogu u mom malom muzičkom putovanju. Nakon što sam diplomirao na Univerzitetu, radio sam u Underground noćnom klubu pod nazivom ‘Plan B’ kao barmen, gde sam svakog vikenda viđao mnoge artiste koji nastupaju. Ovde sam zapravo imao svoj prvi nastup kada sam puštao trance muziku.

Još jedna žurka koja je odigrala ogromnu ulogu, ne samo za mene, već i za house muzičku scenu na Tasmaniji, bila je ‘Our House’ u Launcestonu. To je bilo nešto novo, uzbudljivo i veoma inspirativno. Neke od mojih najlepših uspomena su nastupanje na ovim događajima.

 

Kada praviš prve korake u industriji kao novi DJ i producent, na tom putu se pojavljuju mnoge izazovne prepreke. Da li možeš da se setiš nekog od tih izazovnih trenutaka, i ako ih je bilo, kako si ih prebrodio?

Selidba sa Tasmanije u Sidnej bio je veliki korak za mene. Početi iznova u velikom gradu bez kontakata, uvek je teško, ali nisam odustajao i slao sam pojedinačno promo mikseve svakom promoteru house muzike u Sidneju, i išao sam na mnoge nastupe sam, pokušavajući da se povežem.

Još jedna stvar koja je bila teška je to, što su postojala jedan ili dva promotera koji su pravili melodične i Prog house žurke, što je jedan od razloga zašto smo Simon i ja pokrenuli Bootz’N’Catz događaje. Kao novom producentu, uvek je najteži deo doći do izdavačkih kuća, tako da je za mene bilo veliko olakšanje kada sam izdao svoju prvu traku za ‘Clinique Recordings’.

 

 

Sada je tvoja baza u Sidneju, kako bi opisao tamošnju klupsku scenu? Šta bi voleo da vidiš više, a šta manje?

Underground scena u Sidneju je jaka. Mislim da se još uvek oporavlja od štete koju je načinio Covid, ali 2022. je bila neverovatna za ljubitelje prog/melodičnog house-a u Sidneju. Jedina stvar koja se oseća kao nedostatak je da australijska publika nema snage da ostane do ranih sati. Srećom, imamo dobar spoj južno američkih ljubitelja muzike u Sidneju koji zaista znaju kako da se zabavljaju.

 

Reci nam nešto o svom angažmanu promotera u Sidneju. Koji je bio jedan od glavnih razloga za pokretanje Bootz’N’Catz događaja?

Ne mogu da verujem da će ove godine biti 7 godina postojanja BnC-a!! Glavni razlog zašto smo pokrenuli Bootz’N’Catz bio je taj što smo tada osećali da klupskoj sceni u Sidneju nedostaje onaj Prog House i Anjunadeep zvuk. Sajmon je polako prelazio iz trance-a u melodični house, a ja sam tada bio uveliko u prog modu. Otuda je rođen BnC i do sada smo organizovali preko 70 nastupa sa preko 60 međunarodnih artista.

 

Bootz’N’Catz pres. Ben Böhmer (Anjunadeep)

 

Da li više voliš male i intimne nastupe ili velike klubove i festivale?

 Sve dok prostor ima dobar zvučni sistem, to nije bitno.

 

Hajde da pređemo malo na muzičku produkciju. Kada si prvi put počeo da se baviš stvaranjem muzike? Da li često imaš koncept iza trake koju praviš?

Glavni razlog zbog kog sam se preselio u Sidnej bio je zbog studiranja elektronske muzike. Diplomirao sam nakon 8 meseci na SAE institutu. Nakon toga, proveo sam bezbroj sati uz Ableton i imao neke 1na1 lekcije sa mojim dobrim prijateljem i jednim od najboljih, Jamie Stevensom. On je moj mentor od početka i još uvek mi pomaže s vremena na vreme, prava legenda.

Hmm, u mojim trakama zapravo nema koncepta, ali imam ideje u glavi kada počnem sa radom. A onda samo džemujem i trudim da sve radi kako treba. Ja sam super spor producent jer se borim sa vremenom, zbog punog radnog vremena i obavezama oko Bootz’N’Catz.

 

 

Za koje izdavačke kuće ili producente misliš da su pomerili muzičke granice u stvaranju jedinstvenih izdanja, možeš li da izdvojiš neke?

Za mene, australijski producenti trenutno kidaju svojim jedinstvenim zvucima. Tako sam ponosan na sve svoje talentovane prijatelje kao što su Jamie Stevens, GMJ, Matter, Mike Rish, Eric Lune, Kasey Taylor, Tristan Case, Covsky, Frais i mnoge druge…

Mislim da će se mnogi složiti sa mnom da Meanwhile Recordings konstantno objavljuju neverovatnu muziku u poslednjih nekoliko godina. Argentinci odmaknite se, Australija preuzima presto. haha

Čitaj još

 

 

U čemu više uživaš kada je reč o muzičkoj produkciji i di-džejingu?

Teško pitanje, i zaista ne želim da biram jer uživam i u jednom i u drugom, posebno zato što želite da puštate sopstvene trake publici u klubu. Dakle, oboje su važni.

 

Osim elektronske muzike, koje žanrove još slušaš i ko su tvoji omiljeni izvođači?

Da budem iskren, nemam previše vremena da slušam druge muzičke žanrove, ali kada ga imam, volim da slušam London Grammar, Angus i Julia Stone. Takođe volim i hindi i Punjabi muziku.

 

 

Osim muzike, u čemu još uživaš u slobodno vreme, imaš li neki hobi?

Bavio sam se dosta sportom dok sam bio na Univerzitetu, još uvek igram skvoš i Ultimate frizbi. S vremena na vreme igram i PS5.

 

Za kraj, postoje li neke ekskluzivne informacije koje možeš podeliti sa nama?

Što se muzike tiče, Jamie Stevens i ja imamo nešto super posebno ove godine, pa budite uz nas. Moraćete malo da sačekate i videćete o čemu je reč.

Pred nama je izazovna godina za Bootz’N’Catz počevši od Volen Sentira u martu i veoma posebnog događaja sa Guy J-om (Open to Close) za naš 7. rođendan u subotu tokom Uskršnjih praznika.

 

Hvala puno još jednom na izdvojenom vremenu! Želimo ti sve najbolje u tvojim budućim projektima.

Hvala ekipi Progresivne Suze, bilo je zadovoljstvo upoznati neke od vas na ADE-u prošle godine. Vidimo se ponovo u oktobru.
Puno ljubavi ZG!

 

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
0
NAH
0
OK
0
WOW
0

© 2023 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak