Trenutno čitaš
Progressive Tales prvi put u klubu Tunel u Novom Sadu 22. oktobra!

Progressive Tales prvi put u klubu Tunel u Novom Sadu 22. oktobra!

U petak, 22.10.2021. godine, ekipa Progresivne Suze po prvi put gostuje u klubu Tunel u Novom Sadu. Novosadska publika imaće priliku da uživa u zvucima progressive house muzike, koje će za njih puštati N-tchbl, dama koja nam donosi potpuno novu stranu dubokog i mračnog progresivnog zvuka na ženski način, a DJ pult sa njom će deliti izvanredni beogradski di-džej Lukai.

 

N-tchbl

Marija Nikolić (poznatija kao N-tchbl), rođena i odrasla u Srbiji. Krajem 90-ih otkrila je elektronsku muziku zahvaljujući svom bratu i prvim rejv žurkama koje su se u to vreme dešavale u njenom gradu. Prodigy i Kraftwerk su je podigli u ceo novi svet nečega što nije bilo toliko klasično kao klavir ili gitara u to doba. Za nju je to bila čista inovacija u svetu muzike. U vreme otkrivanja razlika između žanrova, imena poput Deep Dish, Satoshi Tomiie, John Digweed, Sasha, Dave Seaman i Hernan Cattaneo donosili su osećaj da joj progressive house sa primesama trance-a u sebi najviše odgovara od svih. Otkrivajući umetnike, pokušavajući da uhvati svaku sekundu, odlazeći na žurke da čuje kako to “velika imena“ rade uživo “zaljubila“ se u to kao ni u šta drugo pre!

Nakon “probijanja leda“ 2006. godine na prvoj žurci na kojoj je puštala, usledilo je još mnogo njih. 2008. postala je deo Agencije “iFACE“ koja okuplja najbolje house i progressive umetnike Srbije. Pored činjenice da je nastupala na svakom važnom mestu u svojoj zemlji po pitanju elektronske muzike, sa svojim jedinstvenim zvukom ona je i retka iz svoje zemlje koja je vrlo brzo stekla međunarodnu popularnost. Nastupanjem u jednom od najboljih svetskih klubova po mišljenju žirija DJ Mag-a – “Escape“ u Sofiji – otvorilo joj je vrata celog sveta, usledili su mnogi pozivi. Spisak artista sa kojima je sarađivala i od kojih joj je pružena podrška prilično je impresivan, da nabrojimo samo neke ovde – Moshic, Oliver Morgenroth, Kintar, Faskil, Kliment, Dark Soul Project, DJ Tarkan, Mark Youssef, Mehmet Akar, Andrez i mnogi drugi.

U martu 2011. postala je rezident Frisky radija pokretanjem sopstvene emisije “Subliminal“, koja mesečno još uvek traje. Donoseći joj priliku da predstavi potpuno novu stranu dubokog i mračnog progresivnog zvuka, na ženski način. Progresivni zvuk zbog kojeg se u njega zaljubila još u prethodnoj deceniji i nije dozvolila da taj zvuk ikada bude zaboravljen.

 

 

Lukai

Luka Ivanović Lukai svoj prvi kontakt sa elektronskom muzikom ostvario je kroz drum’n’bass, pod velikim uticajem britanske ekipe LTJ Bukem, Goldie, Big Bud. Tokom noći provedenih u klabingu, otkrio je moć techno-a i progressive zvuka, koji su imali snažan uticaj na formiranje njegovog muzičkog ukusa.

Svoje mesto za pultom pronašao je 2012. godine, kada je počeo da organizuje Belgrade Lounge žurke. Dve klupske sezone kasnije, Lukai je počeo da ubrzava i dobija česte bukinge, gde je puštao pored svetskih imena kao što su: Henry Saiz, Guy J, Cid Inc, Nick Warren, Dmitry Molosh, Petar Dundov, DJ Ruby i drugi. Danas ga možete zateći na žurkama Progresivne Suze, kao i za pultovima klubova kao što su Barutana, DOT, Half, 25th Bar i KPTM.

Čitaj još

 

 

Više informacija i eventualne promene možete pratiti na stranici Progresivne Suze i samom eventu.

Karte za ovaj event će se kupovati na ulazu kluba Tunel na dan žurke.

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
6
NAH
0
OK
0
WOW
0

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak