Trenutno čitaš
Progresivna humanitarna bajka u Turiji se nastavlja 21. avgusta!

Progresivna humanitarna bajka u Turiji se nastavlja 21. avgusta!

Prošle godine, ekipa Progresivne Suze je imala priliku da predstavi svoju seriju žurki Progressive Tales na potpuno drugačiji način i samim tim ljudima priredi novo iskustvo. Uz pomoć lokalnog stanovništa i MZ Turija, organizovan je humanitarni događaj za lečenje Lane Jovanović na kom je prikupljeno 33.000,00 din koji su uplaćeni na račun porodice male Lane.

Ove godine, sa velikim zadovoljstvom ekipa se ponovo okuplja u istom mestu ali na drugoj, atraktivnijoj lokaciji, kako bi organizovala još jedan takav događaj i prikupila novčana sredstva za lečenje malog Boška Gugleta iz Novog Sada.

Projekat Turija 2021 biće održan 21. avgusta u predivnom ambijentu Salaša Tatić na samoj obali kanala DTD u Turiji, od 16h do 04h.

Ovog puta u proširenom sastavu fantastičnih DJ-eva sa domaće scene, koji će raditi b2b setove: Jasmin Mrky (Labin,Istra), Luka M. (Beograd), Hobin Rude (Beograd), Viktor Jerermić (Beograd), Despić (Beograd), Migazz (Novi Sad), Darko Stanimirović (Niš), Aleksandar Marković (Šabac), Lukai (Beograd), Igor D. (Šabac) i Nenad Nikolić (Turija).

 

 

Boško Gugleta

Boško je rođen 14.01.2021. godine u Novom Sadu. Trudnoća i porođaj su protekli uredno. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju – neka su živahnija, a neka mirnija. Prisećajući se Dušana, Boškovog brata, gledajući njegove video snimke, njihovi roditelji uočili su značajnu razliku koja je istog trenutka uključila crveni alarm.

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, uspostavljena mu je dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, koja se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje, koja može imati i smrtni ishod.

 

Čitaj još

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj. Roditelji pozivaju sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos.

Novac možete donirati na licu mesta ili tako što ćete poslati SMS sa tekstom 1032 na broj 3030 (cena poruke je 200 din i PDV se ne naplaćuje).

Za više informacija oko događaja zapratite zvaničan FB event.

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
5
NAH
0
OK
0
WOW
0

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak