Trenutno čitaš
Premijerno gostovanje u klubu DOT: Alex O’Rion u Srbiji 18. marta!

Premijerno gostovanje u klubu DOT: Alex O’Rion u Srbiji 18. marta!

Nakon uspešno proslavljenog trećeg rođendana u decembru, ekipa Progresivne Suze u novoj godini nastavlja sa sjajnim projektima, a jedan od njih je premijerno gostovanje holandskog DJ-a i producenta Alex O’Rion-a, koji će nastupiti prvi put u Srbiji, 18. marta 2022. godine u klubu DOT.

 

 

Alex O’Rion je evoluirao u jednog od najznačajnijih izvođača elektronske muzike, zvanično rangiranog kao #3 najprodavanijeg producenta u 2020. godini u žanru Beatport’s Progressive House i zapanjujućih 25 hiljada slušalaca mesečno na vrhunskim vodećim platformama za striming!

Potiče iz dugog niza talentovanih holandskih producenata, počeo je da eksperimentiše sa muzikom sa 14 godina, inspirisan artistima poput Sashe, Nick Worena i John Digwida. Počeo je kao producent na trance sceni, ali je njegov prelazak na progresivni žanr bila velika odluka, i kako se čini, veoma uspešna.

Njegova muzika je objavljena na najvećim izdavačkim kućama kao što su Sudbeat, Lost & Found, The Soundgarden, Replug Records, Movement Recordings, itd. Njegovu muziku podržavaju Guy J, Hernan Cattaneo, Nick Warren, Cid Inc, Eelke Kleijn i mnogi drugi.

Njegovi nastupi uživo su ga pozicionirali kao veoma cenjenog DJ-a/izvođača u Holandiji, ali i u raznim zemljama širom Evrope kao što su Ibica/Španija, Nemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo i Mađarska. Bio je headliner na velikim događajima, mestima i festivalima kao što su Burning Man, Nature One (DE), Ministry of Sound / The Gallery (UK), Es Paradis (Ibiza), Amsterdam Dance Event (NL). Takođe se pridružio listi Movement Bookings-a za svoje predstavljanje širom sveta.

 

 

Za domaću podršku te večeri zaduženi su Igor D. i Aleksandar Marković.

 

Igor Davidović, Igor D, je momak koji je istinski zaljubljenik u Progressive House. To možete čuti u njegovim setovima jer su ispunjeni emocijama i ritmom. Na sceni je od 2008. godine i za to vreme je nastupao uz velika imena kao što su Hernan Cattaneo, Guy J, Guy Mantzur, Dave Seaman, Marcelo Vasami, East Cafe, Finnebassen, Marcus Worgull, Mak Demand, Jelly For The Babies, DJ Acim, itd.

Igor D. je takođe jedan od lidera grupe Progresivna Suza i jedan od domaćina Progressive Tales Podcasta, gde možete čuti poznate artiste Progressive House-a iz celog sveta.
Njegova najveća postignuća za sada su svakako nastupi u Barutani, Deviant Deep Nights sa Dave Seamanom 2018. (Tash Machine Club u organizaciji Deviant Deep Sound), Exit Festival 2015., Šabački letnji festival, klub DOT, half, TOP Club (Slovenija)…

 

 

Čitaj još

Aleksandar Marković je tokom svog odrastanja, najviše pratio trance, tehno, house i na kraju progressive house na srpskim žurkama i festivalima kao što su Exit i Love Fest. Počeo je kao veliki fan trance-a i progresiva, a kasnije se upoznao sa tehnom, house-om i deep house-om. Pokušava da sve ovo spoji u svoju muziku, pomalo od svega rekao bi on. Veoma je osetljiva osoba, tako da smatra da ono što pravi u svojim DJ setovima je zapravo ono što trenutno oseća.

Počeo je da istražuje oko DJ opreme, klavira, softvera sa 16 godina, i posvetio se, između ostalog, i tome da nauči umetnost savršenog miksanja, osmišljavajući na svoj način kako da uradi određene stvari i učini svoje DJ setove zanimljivijim. Jednog dana na internetu je pronašao radio emisiju “A state of trance“ Armina Van Buurena, koja je za njega bila kao ostvarenje sna. Toliko je bio inspirisan trance muzikom iz tog doba, što ga je potom nagnalo da još više radi na veštini miksanja. Na kraju je naišao na Resident DJ podcast od Hernana Cattanea, koji ga je privukao da još više zavoli progressive house, i do danas ne prestaje da ga inspiriše.

Tokom 2013. godine počeo je da nastupa u malim klubovima u Šapcu, a nakon što se preselio u Novi Sad zbog studija, otvorile su mu se nove prilike da nastupa i u nekim klubovima u Novom Sadu.
2018. godine, pridružio se svom kolegi DJ-u Igoru D., na nekoliko zanimljivih žurki za organizaciju Progressivna Suza, u Novom Sadu, Beogradu. Priča se još više razvila kada je svake druge nedelje, bio jedan od domaćina podkasta Progressive Tales sa Igorom D.
Na proslavi prvog rođendana Progresivne Suze, 2019. godine, bio je deo line up-a u poznatom beogradskom klubu DOT.

 

 

Ulaznice će biti u prodaji putem Cooltix online platforme.
Više informacija i eventualne promene možete pratiti na stranici Progresivne Suze i samom eventu.

 

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
2
NAH
0
OK
0
WOW
0

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak