Trenutno čitaš
Intervju: Antrim

Intervju: Antrim

Guillermo Cornejo a.k.a Antrim rođen je u Kordobi u Argentini, svoju karijeru kao DJ i producent započeo je sa 14 godina. Fokusiran na stvaranje različitih zvukova, smatra se da je jedna od zvezda u usponu, osvojio je armiju pratilaca, ne samo svojim live nastupom, već i širokim spektrom masovnih izdanja.

Guillermo je 2013.godine imao neverovatan početak kada je Nick Warren odabrao njegovu ,,Blow your mind’’ produkciju za najnoviju Renaissance kompilaciju. To je za njega bilo ogromno postignuće I čini se da će se od 2013.godina stvari odvijati u sjajnom pravcu za budućeg Argentinskog producenta. Njegov stil kreće se od progresivnog do techna, stvarajući vrhunske zvukove. Njegovi uticaji poput Henry Saiz-a, Hernana Cattane-a, Nick Warren-a, su velika inspiracija za ovog mladog umetnika.

 

Objavio je izdanja za mnoge etikete kao što su: Hope Recordings, Perspectives Digital, System Recordings, Classoud Recordings, Balkan Connection South America, Sound Avenue, Particles i mnoge druge. Veliku podršku mu pružaju artisti poput Hernan Cattane-a, Nick Warren-a, Paul Oakenfold-a, Maceo Plex-a, Gai Barone-a, Darin Epsilon-a. Eelke Kleijn-a, Luis Bondio-a i mnogi drugi.

Zdravo Guille, hvala ti na izdvojenom vremenu za razgovar sa nama za Progresivnu Suzu. Možemo li započeti sa kratkim osvrtom na početak tvoje karijere. Kakav je bio tvoj uvod u elektronsku muziku I da li se sećaš ključnog momenta kada si ovo izabrao za put karijere?

Moji prvi koraci u elektronskoj muzici počeli su kada sam imao 14 ili 15 godina. Kao i svaki mlađi brat, i ja sam radio sve što je stariji brat radio pre mene, kao na primer, slušanje ove vrste muzike. Trenutak kada sam odlučio da se posvetim bavljenju muzikom bio je nakon što sam napustio dve univerzitetske karijere, u tom trenutku, osetio sam da sam na pogrešnom putu, nisam radio ono što sam zaista voleo i u čemu sam uživao.

Kako se boriš sa trenutnom Covid situacijom? Da li je za to vreme moguće da se fokusiraš na stvaranje nove muzike? Očigledno ima ogroman uticaj I na DJ-eve koji putuju.

Iskreno, ova situacija me je jako pogodila,  finansijski i mentalno, mislim da smo svi u nekom trenutku u ovoj poziciji. Ali na svu sreću, imam bekstvo od stvarnosti koje je oduvek bilo muzika, i ako imam ovo, mogu se skoncentrisati i raditi nekoliko stvari. Kada sam u studiju, osećam se kao da je to jedini trenutak u kome moji problemi nestaju, tu smo samo ja i muzika (bar neko vreme).

 

Reci nam nešto o svojoj etiketi ‘’Or Two Strangers’’. Koji je bio glavni razlog zbog kog si želeo da pokreneš sopstvenu etiketu, tvoja početna vizija i kako se sve razvilo u to gde si danas?

Glavni razlog zašto sam stvorio svoj projekat „Or Two Strangers“ je taj što je ova etiketa bila jedan od faktora (između ostalih) koji je oblikovao stvaranje mog muzičkog identiteta, takođe sam mogao da pokažem svoj način gledanja muzike i da to podelim. Ovim lejblom, davao sam priliku novim talentima. Danas je etiketa dostigla mnogo više nego što sam očekivao, poput mnogih vrhunskih umetnika na tabeli, koji su dostigli vrh u prodaji. Naravno, držeći se uvek glavne ideje.

2013. godine Nick Warren je odabrao tvoju ,,Blow your mind’’ produkciju za njegovu najnoviju Renaissance kompilaciju. Koliko je to uticalo na tvoju karijeru? U tom trenutku, to je za tebe sigurno bilo veliko dostignuće.

Definitivno je to bilo veliko dostignuće. Upravo sam se bavio progressive house muzikom, a činjenica da je Nick odabrao tu traku, me je proslavila jako jer svi znamo šta on znači za scenu. U tom trenutku sam shvatio da mogu da produciram i stvorim zaista dobre stvari.

Za koje etikete ili producente smatraš da su potisnule muzičke granice da bi stvorile jedinstvena izdanja, možeš li nam navesti neke od njih?

Čitaj još

‘’Sudbeat’’ je definitivno jedna od glavnih, takođe ‘’Plattenbank’’, ‘’Replug’’, ‘’Balance’’. I izvođači poput Sebastien Leger-a, Eelke Kleijn–a, Guy J-a…

Izvan svih muzičkih stvari, šta radiš u slobodno vreme?

Izvan muzike, imam uobičajeni život, volim putovanja, jako volim da gledam serije, kuvam, pijem sa prijateljima.

Možeš li nam reći šta možemo da očekujemo od tebe do kraja godine, neke nove projekte na kojima radiš a koje možeš da podeliš sa nama?

Nadam se da će sve biti bolje do kraja godine, tako da se možemo ponovo sresti na plesnom podijumu. Trenutno radim na saradnji za jedan album, koji će uskoro biti spreman. A tu su i neverovatni EP-ovi koji će biti objavljeni uskoro.

Za kraj, tvoje trenutne top 4 trake su …?

Mike Griego – Solaris
UNKLE + Sasha – In A State (Ezequiel Arias Edit)
Sebastian Sellares – Far From Home
Interaxxis & Antrim – Isolation

Još jednom, hvala ti što si razgovarao sa nama.

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
7
NAH
0
OK
1
WOW
0

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak