Trenutno čitaš
Priča iza kulisa: Hernan Cattaneo b2b Guy J maratonski set

Priča iza kulisa: Hernan Cattaneo b2b Guy J maratonski set

Priča iza kulisa: Hernan Cattaneo b2b Guy J maratonski set

 

Montrealski klub Stereo petu godinu zaredom dobija svoj božićni poklon ranije, u vidu sada već tradicionalnog maratonskog seta Hernana Cattane-a i Guy J-a. Svaki set je jedinstven i svaki je duži od prethodnog. Hernan i Guy su počevši od 10-časovnog seta prve godine progresivno prelazili na 15h druge i potom na 20h treće godine, koji su bili izvanredni. Konačno, njih dvojica su završili na 21. satu 2018. godine, da bi, premašivši sve granice, izneli rekordnih 24 sata maratona prošle nedelje. Hemija između njih bivala je sve jača svaki put, dok nije dostigla takvu simbiozu i apsolutnu komplemenatarnost ovogodišnjim spektaklom.

Kao i prošle godine, imao sam opet priliku da slušam Hernan Cattanea na Burning Manu, gde mi se i ukazala prilika da proćaskam sa njim posle njegovog mindblowing seta. Tada mi je nabacio da planiraju da puštaju muziku 24 sata u  klkubu Stereo u Montrealu. Mogao sam jasno da vidim izbijajući sjaj u njegovim očima i osetim  visoku dozu uzbuđenja koja je vladala njime prilikom izgovaranja reči STEREO. Slučajno je Stereo bio sledeći klub u njegovom kalendaru nastupa, tek koji dan posle Burning Mana. Hernan se i našalio kako neće niko od “Stereovaca” biti na njegovom nastupu u Montrealu ukoliko su svi sada sa njim na Burning Manu. Naravno da se to nije desilo jer ljubav Montrealaca prema Maestru je neraskidiva i karte su bile rasprodate tog prazničnog vikenda.

Priča iza kulisa: Hernan Cattaneo b2b Guy J

Sa sigurnošću mogu reći da je 14.decembar 2019.godine obeležen na radaru i zaokružen na kalendaru već izvesno vreme. Kako smo mi Stereovci uveliko navikli na 8 do 12 sati muzičkog putovanja, znali smo da ovaj put zahteva posebne pripreme. Treću godinu zaredom iznajmljujemo hotelsku sobu preko puta Sterea gde možemo otići da se na kratko odmorimo, rehidriramo, uzmemo po koji zalogaj hrane. Moram reći da nam je ova hotelska soba ogroman spas i podizanje ugođaja na viši nivo jer se tih dugih 24 sata ne može uživati u potpunosti ukoliko nisi dovoljno hidriran, nahranjen i odmoran. Takođe mislim da je svakom od od nas ovo prvo takvo iskustvo što se tiče vremenske dužine, pa smo morali da se prebacimo i na drugačije očekivanje u muzičkom smislu. Ne možemo očekivati vrhunce i muzički intenzitet tokom cele noći. Publika bi brzo izgorela i ne bi prosto izdržala ceo maraton.

Tako je i bilo, sam početak je bio izraženo lagan, melodičan i groovy. To je bio samo uvod u putovanje koje su želeli da nam prirede. Klub nije bio krcat prvi deo večeri. Većina je spavala i čuvala se za preostale sate maratona. Podijum je bio ceo naš da ga zauzemo koliko smo želeli.

Funfact: Hernan i Guy su imali par uslova što se tiče hrane tokom nastupa, humus je bio jedan od njih. Vlasnik Sterea me je zamolio da im napravim svoj fantastičan humus. Kada sam stigao sa velikom činijom humusa i pita hleba, obojica su se ozareno nasmešila. Obojica vole humus i izdvojili su par momenata da se fotografišemo tada sa sve činijom humusa i Hernan mi je tom prilikom potpisao zajedničku sliku sa Burning Mana. Posle par sati činija je bila skoro prazna tako da, verujem da su bili apsolutno iskreni po pitanju želje za humusom. Bio je to zaista poseban momenat za mene i ispunio mi srce takvom toplinom… Jer doneti svoj humus u Stereo je potpuno novi nivo! Još uvek nisam svestan da se to desilo!

Priča iza kulisa: Hernan Cattaneo b2b Guy J

Oko 7-8 ujutru, tempo se promenio i tačno smo osetili da dižu energiju na viši nivo. Počeli su sa bacanjem rokalica i masa je navijala za još. Klub se sve više punio kako su sati odmicali. U normalnim uslovima u to vreme bi Stereo bio poluprazan, a sad je u 8 sati bio krcat. Prijatelji su nam pristizali sve vreme žurke. Čak su neki od njih došli na kratko plesanje od svega nekoliko sati na samom kraju. Činjenica da se masa konstantno menjala i osvežavala novim osobama, davala je posebnu vibraciju i energiju na podijumu. Priznajem da sam bio iznenađen kako se klub prilično punio poslednjih sati maratona. Toliko se kristalno jasno videlo kako svi uživaju i podrazumeva se da se ostaje do kraja.

Moram da spomenem koliko su vizuelni efekti i lightshow bili sjajni. Vizuelno iskustvo je bilo na vrhuncu u Stereu sa moje tačke gledišta. Nisam video ništa toliko lepo i graciozno do tada. Takođe su profesionalni igrači plesali tokom prve polovine maratona. Laseri i video projekcije su me sa lakoćom uvodili u trans stanje. To je bio senzualni dodatak već izuzetnoj muzici. Meni je lightshow napravio celokupni doživljaj autentičnijim i intenzivirao ga u nove dimenzije. Lično sam ljubitelj takvih vizuala i svetlosnih projekcija naspram golog mraka u klubu. Sve se to savršeno poklopilo sa vibracijom progressive muzike i melodijama koje su puštali.

Priča iza kulisa: Hernan Cattaneo b2b Guy J

Tokom maratona jasno se osetio kontrast između Hernan Cattane-a i Guy J-a. Guy J je apsolutni vladar melodično snažnih traka. Može se osetiti svaka emocija koja se transcedentalno prenosi kroz muziku. Ja sam ogroman fan progresiva i njegove muzike koja je melem za moje uši. Zaista je posebno iskustvo osetiti i živeti muziku na ovakvom događaju. Sa druge strane HC je pljuštao rokalice u svom stilu. Sve ovo se moralo uzeti u obzir da bismo uhvatili pravac u kom su želeli da nas odvedu. Opet ponavljam, nema standardnih pravila jer je ovo 24 časovni maraton. Obojica su u potpunosti pratila savršen ritam maratona u zavisnosti od atmosfere koja je vladala klubom. Gledajući reakciju publike i broj ljudi koji je rastao svakim satom žurke, uradili su neverovatno dobar posao.

Preokret se desio oko 8 uveče kada su puštali najluđe i najbezobraznije trake. Poslednjih 6 sati su bili potpuno prljavi . Obožavam to! Osetio sam da su time želeli da nagrade nas koji smo ostali od samog početka do samog kraja. Bio sam potpuno očaran dolaskom prijatelja koji su i u ovo doba samo pristizali. Čoveče, koliko su sjajne takve celodnevne žurke; sa svakim dolaskom nove osobe u klub, dobijao sam svežu energiju za nastavak putovanja. Poslednjih sati sam plesao sumanuto kao da ne postoji sutra. Svi oko mene nasmejani, srećni, toliko je bilo divno biti tamo!

Pravi smo srećnici što smo mogli da iskusimo ovakav događaj. Nije svakodnevnica da Hernan Cattaneo i Guy J puštaju 24 časa. To pokazuje koliko poštuju Stereo klub i njegovu publiku. Ljubavna afera je obostrana i živeće sve vreme koliko ova tradicija traje. Tokom ovih 24h doživeli smo najrazličitije emocije i različite nijanse muzike, progressive naravno najveći deo ali takođe i elemente techna, tribala i na samom kraju trance-a. Neverovatan momenat je bio kad su pustili Eelke Kleijn remiks od Armin Van Buuren – Blue Fear. Definitivno je bilo muzike za svačiju dušu tamo. Ovaj par nam je pokazao svoj izvrstan talenat i sposobnost da savršeno spajaju različite pravce i žanrove u ovom putovanju koje su nam kreirali.

Čitaj još

Na kraju, posle impresivnih 24h, poslednja traka u 2  posle ponoći je bacila masu u potpuni poklik obojici i iskazivanju ljubavi. Njih dvojica su ispisali istoriju kluba Stereo. Ovaj događaj postaje moj omiljeni u godini. Nadam se da ćemo još dugi niz godina moći da uživamo u ovoj tradiciji.  Spuštam kapu obojici legendi i Hernan Cattanea-u i Guy J-u i zahvaljujem im se iz sveg srca, zahvaljujem se osoblju kluba Stereo koje je bilo nasmejano i raspoloženo sve vreme maratona i za kraj najvažnije, publici koja je dočarala celokupnu atmosferu.

Priča iza kulisa: Hernan Cattaneo b2b Guy J

Presrećan sam što sam bio deo ovakvog nezaboravnog događaja. Ostvario sam bližu vezu sa Hernanom intereagujući sa njim tokom cele večeri. Moram da mu odam posebno priznanje. Maestro se prehladio neposredno pre događaja, što publika nije osetila nimalo jer je on uspešno izneo svih 24 sata. Obezbedili smo mu sve neophodno iz apoteke da mu olakšamo puštanje muzike tih neverovatnih sati maratona. Zaista je pravi borac, njegova ljubav prema Stereu i muzici je iznad svakog premca.

Još jednom, hvala vam iz dubine moje duše, vi ste zaslužni što dolazim i dalje u Stereo i uživam u svakom momentu provedenom u njemu. Nastavite sa plesom i vidimo se uskoro!

Tekst preuzet sa linka husasounds.com
Autor: Fadi Mohamedieh

Tvoja reakcija:
DISLIKE
0
Love
5
NAH
0
OK
0
WOW
0

© 2024 Progresivna Suza. All Rights Reserved.

Nazad na početak